Goud ‚afbreken‘ tegen Bitcoin is zeer bullish voor BTC – Analist

Volgens Raoul Pal, CEO van Real Vision Group, wordt het goud „afgebroken“ ten opzichte van Bitcoin, een signaal dat het bullish geval voor BTC blijft versterken.

Eerder deze week zei Bitcoin (BTC) advocate en Real Vision CEO Raoul Pal dat het goud tegen BTC aan het afbreken is. Als de dominante cryptocurrency blijft groeien ten opzichte van BTC, kan het zijn perceptie van waardevermeerdering versterken.

In de afgelopen maand steeg de prijs van Bitcoin met 30,36% ten opzichte van de Amerikaanse dollar, van 10.136 tot 13.217 dollar. In dezelfde periode is de prijs van goud ongeveer 2,25% gestegen, van $1.863 naar $1.903.

Het goud daalt ten opzichte van Bitcoin. Bron: Raoul Pal, Bloomberg

Waarom doet Bitcoin het beter dan goud en voorraden?
In de afgelopen twee weken, terwijl de prijs van Bitcoin sterk steeg, herstelden zowel het goud als de Amerikaanse aandelenmarkt zich gestaag.

De samenloop van drie belangrijke factoren heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de opleving van Bitcoin sinds begin oktober.

Ten eerste heeft de crypto-integratie van PayPal het marktsentiment gestimuleerd. Ten tweede is de institutionele vraag naar BTC voortdurend toegenomen na de investering van Square, MicroStrategy en Stone Ridge. Ten derde hebben Bitcoin’s gunstige high time frame loggrafieken een belangrijk optimisme aangewakkerd.

Vooral na het uitbreken van meer dan $12.000 steeg het volume van de Bitcoin over de spot, de institutionele en de derivatenmarkt. Als gevolg daarvan begon het digitale activum beter te presteren dan de meeste risk-on en risk-off activa. Pal zei:

„Goud valt uit elkaar tegenover bitcoin, zoals verwacht cc. @michael_saylor Iedereen let op. Het volgende wat ik verwacht is de correlatie tussen BTC en de dollar en BTC vs aandelen om ook af te breken … laten we eens kijken. #Bitcoin.“
Zoals Cointelegraph rapporteerde, toen Bitcoin het $12.000 weerstandsniveau overschreed, betekende dat een schone doorbraak op de weekly chart. Traders zijn begonnen met het lokaliseren van de wekelijkse en maandelijkse loggrafieken om een nieuwe all-time high te voorspellen.

Het sterke technische momentum van Bitcoin en de ontkoppeling met goud en aandelen bevorderen mogelijk ook de intensiteit van de huidige rally van BTC.

Op korte termijn zeggen cryptocentrische technische analisten dat Bitcoin te maken heeft met een identiteitscrisis, maar gelukkig op een goede manier.

Cantering Clark, een Bitcoin- en derivatenhandelaar, zegt dat goud onder druk staat als de dollar stijgt. De analist zei dat voor BTC, vanwege de onzekerheid over de vraag of het een risk-on of een risk-off asset is, het een lagere correlatie met de dollar zou kunnen zien. Hij schreef:

„Goud’s tegenstander is de dollar, als de $DXY naar het noorden gaat, staat het goud onmiddellijk onder druk. $BTC heeft het voordeel dat het nog steeds de identiteitscrisis heeft, waar sommigen het zien als een SOV, en sommigen zien het als een hogere bèta op aandelen.“
Het vertrouwen van de beleggers is de kers op de taart…
Nu het momentum van Bitcoin blijft toenemen ten opzichte van goud en aandelen, spreken prominente miljardairbeleggers hun steun uit voor BTC.

Paul Tudor Jones, de miljardairbelegger op Wall Street die in mei Bitcoin kocht, bevestigde zijn positieve houding ten opzichte van Bitcoin.

Hasu, een onderzoeker die schrijft voor de top van de cryptocurrency options exchange Deribit, citeerde Tudor Jones:

„Ik heb nog nooit een winkel van waarde gezien waar je ook zo’n groot intellectueel kapitaal achter hebt. […] Als je de obligatiemarkt als een inflatiehedge tekort doet, zet je echt in op de misvatting van de mensheid in plaats van op de vindingrijkheid ervan.“