Het beleid van de Amerikaanse overheid schept voorwaarden voor de grootschalige distributie van bitcoin, aldus de CEO van Abra, Bill Barhydt.

Hij sprak zijn standpunt uit tijdens een gesprek met Morgan Creek mede-oprichter Anthony Pompliano. De poging van de Amerikaanse regering om de economie een impuls te geven leidt tot een versnelde inflatie en een snelle depreciatie van de dollar.

Barhydt zei: „Ik denk dat dit een keerpunt is voor bitcoin als een nieuwe activaklasse.

Het Amerikaanse leiderschap moedigt beleggers onbewust aan om de dollar te verlaten voor alternatieve instrumenten.

De CEO van Abra merkte op dat de dollar in de afgelopen eeuw met 99% in waarde is gedaald. Bitcoin zou van deze situatie moeten profiteren. Dat is een uitstekende kans voor de hele cryptocentrische industrie om haar positie in de wereld te versterken.

Barhydt benadrukte dat het beperkte aanbod van BTC zeker een factor is die investeerders aantrekt die hun kapitaal willen behouden.

Veel andere experts houden vast aan een gelijkaardig standpunt. Zo gelooft miljardair Mike Novogratz bijvoorbeeld dat Bitcoin dit jaar drie jaar geleden de race zal herhalen en 20.000 dollar zal bereiken, dankzij de massale overgang van spelers naar dit instrument.

Von